Laat het Groene Hart op je inwerken

Van Rossum’s Groene Hart

Ontdek de omgeving vanuit Stadshotel Woerden gelegen in het Groene Hart van Nederland. Kaasmuseum, Heksenwaag, Pitch & Putt? Er is voor elk wat wils!

Van Rossum Woerden is gesitueerd in het midden van het Groene Hart van Nederland. Dit maakt het een uitstekende locatie om als uitvalsbasis te gebruiken.
Vanaf Woerden is de rest van Nederland zeer goed te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Maar je hoeft de auto helemaal niet te pakken als het gaat om leuke dagjes uit. Huur en fiets en verken zo de vergezichten van het Groene Hart. Ook per boot of met de benenwagen zul je versteld staan van de fotogenieke uitzichten rondom Woerden. Hierbij een overzicht van de activiteiten en plekken dicht bij Van Rossum die zeker een bezoek waard zijn.

Historische stadswandeling door het hart van Woerden
Wanneer u in Woerden verblijft en de stad beter wilt leren kennen, kunt u een historische stadswandeling maken door het prachtige Woerden. U kunt onder andere een kijkje nemen bij de oude herenhuizen aan de Haven, gebouwd tussen 1867 en 1870. Het eerste huis in de rij heet Alpha en het laatste Omega. Wat ook een aanrader is, is even door de Rijnstraat lopen. Tot 1961 stroomde hier nog de Oude Rijn. Vanuit de Rijnstraat kunt u naar het kasteel van Woerden lopen. Het is zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen!

Fietsen in het Groene Hart
Het Groene Hart wordt gekenmerkt door polderlandschappen, water, oud-Hollandse steden, dorpen, boeren bedrijven en de vele Hollandse plassen. Dit gebied is een prachtig fietsparadijs met vele geheimzinnige plekken.
Fietsen huren
U kunt bij Van Rossum ook fietsen huren. Met de routebeschrijvingen die in het boekje staan kunt u lekker op pad. U kunt natuurlijk ook uw eigen route maken. Wij zijn voorzien van standaard fietsen en elektrische fietsen. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Stille boottocht
Vaar in alle vroegte mee over de ontwakende Nieuwkoopse Plassen. We zien de zon opkomen en we varen stilletjes met de fluisterboot langs het riet. Dit is een bijzondere ervaring. Al varend op de Nieuwkoopse Plassen hoort u de natuur ontwaken. Alleen de fluitende vogels en het water is hoorbaar. Aan het einde van de boottocht kunt u genieten van een heerlijk ontbijt bij Restaurant Tijsterman, rechtstreeks gelegen aan de Nieuwkoopse Plassen.

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het hele jaar door bruist het van de activiteiten. Bezoek het kasteel onder begeleiding van een deskundige gids en leer alles over de wereld van weelde waarin de baronale familie leeft. Maak een stevige wandeling door het uitgestrekte Engelse landschapspark en ontdek met de audiotour de meest bijzondere plekken.

Kameryck – Pitch & Putt
Pitch&Putt is een sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Kameryck te Kamerik heeft een 18-holes golfbaan waarbij de lengte varieert van 30 tot 70 meter. Door de grote afwisseling is het toegankelijk voor iedereen; ook zonder ervaring.
Kameryck is gelegen in Kamerik bij een kleine plas waar midden in de weilanden de Pitch&Putt holes zijn gelegen.

Kaasmuseum Bodegraven
In het Kaasmuseum komt u van alles te weten over het maken van boerenkaas. Aan de hand van honderden voorwerpen, foto’s, oude documenten en films wordt een levensecht beeld gegeven van de kaasmakerij en wat daarmee verband houdt. Zo krijgt u een beeld van de melkwinning, de boterbereiding, de kaasmarkt, de kaashandel en de kaasopslag. Met authentieke materialen zijn onder meer een stal en een vooroorlogse Goudse en Leidse kaasmakerij en een kaaspakhuis ingericht.

Museum De Heksenwaag
Bezoekers uit heel de wereld komen al zo’n honderd jaar naar de HeksenWaag in Oudewater. Ze gaan op de weegschaal staan en ontvangen een certificaat. Al in de 16e eeuw vond deze weging plaats. Toen was dat van levensbelang: mensen werden beschuldigd van toverij en belandden op de brandstapel. Keizer Karel V gaf Oudewater als enige plaats in Europa het privilege voor een eerlijk weegproces. Niemand werd er ooit tot heks veroordeeld

Grachten Atelier
Het GrachtenAtelier verzorgt onder andere diverse creatieve, culinaire en actieve workshops voor bedrijven, families & vrijgezellen. Daarnaast behoren bruiloften, vergaderingen en borrels in de sfeervolle werfkelder ook tot de mogelijkheden. Het GrachtenAtelier is met twee mooie werfkelders gevestigd aan de Oudegracht in de binnenstad van Utrecht

Stadsmuseum Woerden
Het Stadsmuseum Woerden is een kleinschalig en sfeervol museum. De vaste collectie bevat landschappen uit het Groene Hart van de Haagse School en werk van belangrijke Woerdense kunstenaars. De bovendieping is gewijd aan de Romeinse wortels van Woerden. 

Fort Wierickerschans
Omringd door cirkels van ongekende omvang gaat Fort Wierickerschans door de tijd. De slogan ‘Koester Oud Denk Nieuw’ is op Fort Wierickerschans vanaf 1673 van toepassing. Elk moment weet het fort zich weer aan te passen aan de nieuwe tijd. In 1673 is uit pure noodzaak verdedigingswerk Fort Wierickerschans gebouwd om hiermee een herhaling van het rampjaar 1672 te voorkomen.

Molen De Windhond – Woerden
Molen de Windhond is een historisch en waardevol kenmerk voor de stad Woerden. De Windhond is een ronde stenen molen die in 1755 in Woerden is gebouwd. Vandaag de dag is de molen goed onderhouden en is het een belangrijk onderdeel van het stadsgezicht. De molen staat op een Molenberg, die oorspronkelijk deel uit maakte van een bastion, behorend bij de stadswallen van het oude Woerden.

De Blauwe Meije
Op Buitenplaats de Blauwe Meije worden ook workshops beeldhouwen georganiseerd en begeleid door Nel Overkamp. Naast de workshops is er ook een prachtige galerie en beeldentuin U kunt reserveren per telefoon of per mail. 

Brouwerij de Molen
Brouwerij de Molen in Bodegraven bestaat uit een eet- en bierlokaal dat geopend is van dinsdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur en een bierwinkel die geopend is van dinsdag tot en met zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Rondje smakelijk Kerkplein
Op het Kerkplein in Woerden is voor iedereen wat te vinden. Eten, drinken en genieten Bij Petrus, kleurrijke tapas bij El Rey, een stadshap bij Breuren, authentiek Grieks bij Elphita of hip Italiaans bij Viviamo.

De Koffietuin
Midden in het groene hart van Nederland ligt het museum De Koffietuin. In het plaatsje Nieuwerbrug bij Bodegraven is in een oude boerderij met gedeelten uit 1610 van alles op koffiegebied te vinden. Op afspraak kunt u een rondleiding reserveren langs de vitrines met als onderwerpen: Koffie branden, koffie malen, koffie zetten en koffie serveren.

Impressie