Van Rossum Gold Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Deze ondernemers doen er alles aan om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Van Rossum cafe, restaurant en Stadshotel dragen met trots het keurmerk Green Key Gold, het hoogste niveau. Zuinig met water, elektriciteit, verwarming, airconditioning klimaatcontrole, duurzaam gecertificeerde leveranciers en gebruik van biologische en/of fair trade producten maken deel uit van de waardering.

De horeca vervult bij uitstek een sociale rol. Daarom werken in onze horeca regelmatig mensen met een (verstandelijke) beperking en in onze moestuin inwoners van Woerden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een gedeelte van de teelt mogen ze houden voor eigen consumptie. Deze maatschappelijk verantwoorde manier van werken en (zelf) voorziening past helemaal bij de filosofie van Van Rossum.

Green Key Gold erkent hoogste niveau van duurzaamheid in de horeca

Het voormalige wapenarsenaal in Woerden, een rijksmonument, werd van binnen volledig gestript. Het atrium met glazen dak in het midden van het gebouw is de grootste ingreep geweest. Dit heeft gezorgd dat de donkere legeropslagplaats licht is geworden en maakt de robuuste eikenhouten balken constructie zichtbaar. Daarnaast is bij de bouw veel gebruik gemaakt van geavanceerde technieken op het gebied van duurzaamheid. Zo gaan alle lichten automatisch uit. Café en Restaurant beneden én hotel boven staan nu volledig met elkaar in verbinding; wie op de tweede etage staat kan bijna op het bord kijken van de restaurantgast beneden. Daarnaast is het pand helemaal duurzaam en wordt alle warmte in het pand hergebruikt.

Het meest duurzame hotel van NL tot in het kleinste kamertje.

Geachte gast,
Genereuze gastvrijheid en duurzaamheid gaan bij mij hand in hand. September 2017 mocht ik de Green Gaia Award in ontvangst nemen: de jury prees mij onder meer voor de inkoop van lokale producten uit het Groene Hart. Ook de verbouwing van een mijn monumentale pand naar een energiezuinig hotel, café en restaurant en de communicatie sprongen er volgens de jury uit. Tot in de details wil ik mijn duurzaamheidsstreven doorvoeren. Daarom koos ik er onlangs voor om wc-papier in te kopen bij ‘The Good Roll’ en u begrijpt het al: goed voor de planeet, maar ook voor u: zeker zo zacht. Zie hoeveel bomen we al  bespaard hebben!

Met gastvrije groet,
Van Rossum

0 bomen bespaard  |  0.5 toiletten gebouwd |  25 levens verbeterd

Reserveren

Via onderstaande knop is het mogelijk onze beschikbaarheid te checken en zeer eenvoudig een tafel te reserveren in ons restaurant.
Reserveringen vol? Wij houden tafeltjes beschikbaar voor inloop.

Meer arrangementen

High Tea

€ 23.50 per persoon

Bruidsarrangement

Variabel tarief

Vergaderarrangement

€ 21 hele dag/ € 12.5 halve dag